Kan det här verkligen vara bra?

boxas2

Trettio minuter räckte. HIT (high intensive training) stod på programmet och vi gjorde övningar som hantelpress, kettlebellswingar och burpees så snabbt som möjligt och så tungt som möjligt. Gång på gång tills passet och vi var helt slut! Fullt ös - inga konstigheter!

Kan det här verkligen vara bra, tänkte jag efteråt. Jag hade mjölksyra i varenda muskel och blev liggande på det skitiga golvet. Ansiktet var högrött. Pulsen dunkade hårt och nästan lite obehagligt snabbt. Men samtidigt med allt detta bubblade lyckohormonerna i hela kroppen och jag kände mig fylld av energi!


Jag har tidigare skrivit att all träning räknas! Och det gör den! Glöm aldrig det! All fysisk aktivitet hamnar på ditt pluskonto under resan för ett friskt liv. En promenad är bättre än stillasittande i soffan och två pass på gymmet är bättre än ett. Trappor är bättre än hiss och så vidare, och så vidare. 


Samtidigt visar en del lite nyare forskning att för att få de riktigt stora hälsovinsterna så behövs det mer än så. Då är det trettio minuters pulshöjande aktivitet om dagen (uppdelat vid två-tre tillfällen om man så vill)som gäller. Det låter ju nästintill omöjligt för en person med ett "vanligt liv", men jag tänker ändå att det kan skapa en förståelse för att det kan vara bra att få in lite mer konditionsträning än vi ofta tror.

Vad som krävs för att få lite flås är individuellt. Många tänker förstås på löpning, men listan kan göras längre. Powerwalk, dans, simning, cykling, rodd, skidåkning, gruppträning, badminton är andra exempel. Vilka positiva effekter har då konditionsträning? Här är några exempel:

• Ökar syreupptagningsförmågan
• Ökar ämnesomsättningenSänker blodsockret
• Gör dig gladare och piggare
• Motverkar stress
• Stärker immunförsvaret.
• Förbättrar blodcirkulationen
• Motverkar benskörhet
• Sänker blodtrycket
• Minskar risken för hjärtinfarkt.
• Producera nya hjärnceller
• Ökar fettförbränningen

Så visst var mitt hit-pass bra trots att jag låg som en trasa på golvet efteråt. Men jag kan bedyra att resten av dagen fick gå i ett betydligt långsammare tempo. 😊

5
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Smarta mål i vår
All in och check out
Image
— Ring mig

070-521 60 39

— Mejla mig
— Följ mig